Άρθρα

Αρχικά να αναφέρουμε ότι υπάρχουν 3 επιλογές για να αποκτήσει κάποιος/α τίτλο στην κομμωτική:

1η περίπτωση - Να πάει σε ένα Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών.Η φοίτηση μπορεί να είναι από 3 μήνες έως 2 χρόνια ανάλογα με το Εργαστήρι. Στο τέλος της φοίτησης (όταν δηλαδή ολοκληρώσετε το χρονικό διαστημα που απαιτείται) παίρνετε ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, δηλαδή ΟΧΙ αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών αλλα μπορείτε να ανοιξετε κομμωτήριο ή να εξασκήσετε το επάγγελμα.

2η περίπτωση - Να πάει σε μια ΕΠΑΣ Κομμωτικής αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας. Μπορείτε να γραφτείτε μόνο αν έχετε τελειώσει την Α΄ Λυκείου οποιουδήποτε τύπου σχολείου. Οι ΕΠΑΣ είναι είτε Ιδιωτικές είτε Δημόσιες. Η φοίτηση και στις δύο είναι 2 χρόνια. Το πτυχίο τους είναι αντίστοιχο με ΤΕΕ Β κύκλου, δηλαδή επιπέδου 3. Υπάρχουν και οι ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Αυτές δεν υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας αλλά στο Υπουργείο Εργασίας.

3η περίπτωση - Να πάει σε ΙΕΚ Κομμωτικής. Η φοίτηση επίσης διαρκεί 2 χρόνια.

Περισσότερα...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ

Στο ΦΕΚ 193/2-8-2005 ορίζονται τα απαιτούμενα για τις εξετάσεις και την ύλη και τις προϋποθέσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: πλέον οι άδειες άσκησης επαγγέλματος εκδίδονται από τους ΔΗΜΟΥΣ και ΟΧΙ από τη Δ/νση Υγείας της κάθε Νομαρχίας (λόγω των τελευταίων αλλαγών με τις Περιφερειακές Ενότητες)

 

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

Μανικιούρ - Πεντικιούρ

Π.Δ. 133/2005

ΦΕΚ 193/Α΄/02-09-2005

Τεχνίτη περιποίησης χεριών ποδιών/manicure-pedicure (2 ετη πρ/σία+ εξετάσεις)

 

 

Η προϋπηρεσία μπορεί να έχει αποκτηθεί πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τις σπουδές εφόσον δεν απαιτείται για την απόκτηση του τίτλου (δηλαδή δεν μπορείς να θεωρήσεις προϋπηρεσία πχ την απασχόληση σου σε κομμωτήριο επειδή το δημόσιο δεν έχει εργαστήρια κομμωτικής).

Περισσότερα...

Μέσα από τη free γκάμα εργαλείων του google, μπορούμε να δούμε τις διαθέσεις των πελατισσών μας. Στην εικόνα που ακολουθεί, φαίνεται ποιές ημέρες και ποιούς μήνες αναζητάμε περισσότερο "χτένισματα"

Όπως παρατηρείτε, το έντονο ενδιαφέρον υπάρχει την περίοδο των Χριστουγέννων και τις δύο περιόδους που έχουμε πολλούς γάμους και βαπτίσεις, αρχές Ιουλίου & τέλη Αυγούστου. Το φετινό Πάσχα δεν ήταν αντίστοιχο προηγουμένων ετών, καθώς η έρευνα έχει γίνει για την ελληνική αγορά και τη λέξη "χτενίσματα".

Επίσης οι επαγγελματίες μπορείτε να συγκρίνετε τη δουλειά που είχατε τις αντίστοιχες περιόδους και να γενικεύσετε την κατάσταση όπως επιθυμείτε.

Τέλος, οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα επίσης επηρέασαν την διάθεση για χτένισμα.

Αν το αγαπημένο χρώμα για τα μαλλιά σας είναι το ξανθό, μερικά μικρά "μυστικά" θα το κάνουν ακόμη πιο λαμπερό!

alt alt alt

* Βοηθήστε τα μαλλιά σας να έχουν την καλύτερη ποιότητα, προστατεύοντας τα με μια σειρά περιποίησης από το κομμωτήριό σας κατά προτίμηση για ξανθά μαλλιά.

* Για το styling χρησιμοποιήστε θερμοπροστατευτικές κρέμες λείανσης ή ορούς με ειδικά έλαια και για το τελείωμα σπρέι λάμψης.

* Μην καθυστερήτε την επανάληψη στην ρίζα, όσο πιο σύντομα μπορέσετε να κάνετε επανάληψη, τόσο πιο καθαρό το αποτέλεσμα και θα γλιτώσετε από τις ανεπιθύμητες "μπάρες". Καλύτερα να κλείνετε το επόμενο ραντεβού σας πριν φύγετε από το κομμωτήριο. Συνήθως το καλύτερο διάστημα για επανάληψη στην ρίζα είναι στις 20 - 35 ημέρες.

* Προτιμήστε περισσότερες από μία αποχρώσεις του ξανθού. Μην μένετε στο "πιο ξανθό που υπάρχει". Δύο ή ακόμη και 3 αποχρώσεις ξανθού στα μαλλιά δίνουν πιο φυσικό αποτέλεσμα και κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια. Με τον/την κομμωτή που σας εξυπηρετεί θα βρείτε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα σε εσάς και θα κάνουν το ξανθό σας να φαίνεται ακόμη πιο φωτεινό!

* Συζητήστε και ζητήστε από το κομμωτήριό σας να σας ανανεώνει τα ήδη ξανθά μήκη όποτε χρειάζεται με χρώματα χαμηλής ή μηδενικής περιεκτικότητας σε αμμωνία. Δίνουν σαφώς πιο λαμπερή όψη και δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά σας.

* Το ξανθό είναι από τα πιο απαιτητικά χρώματα, όσον αφορά την φροντίδα, αν έχετε πρόγραμμα που δεν σας επιτρέπει τις τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο και την προσεκτική φροντίδα του στο σπίτι, καλύτερα να προτιμήσετε μια ελάχιστα πιο σκούρη απόχρωση και να της δώσετε λάμψη με κάποια φλασάκια ή ανταύγειες.

* Τολμήστε να κάνετε ξανθό ακόμη και όταν τα πρώτα λευκά θα κάνουν την εμφάνισή τους, θα εκπλαγείτε ευχάριστα, αφού η αντίθεση χρωμάτων όταν έχετε ρίζα θα μετριάζεται σημαντικά και σχεδόν θα ξεχάσετε τα λευκά σας.

* Μην ξεχνάτε πως το πετυχημένο χρώμα κάνει την διαφορά γι' αυτό προτιμήστε να κάνετε χρώμα στο κομμωτήριο.

Πολύ σημαντικό μέρος στο μακιγιάζ για να δείχνει το πρόσωπό μας αψεγάδιαστο και φωτεινό, είναι η κάλυψη κάποιων ατελειών του προσώπου (αποχρωματισμοί, σπυράκια, μαύροι κύκλοι, ερυθρότητα κ.ά.).
Αυτή η κάλυψη δεν γίνεται απλά με foundation, αλλά με ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις προϊόντα (concealer, corrector, color corrector). Απ’ αυτά χρησιμοποιείτε μόνο όσα σας χρειάζονται, όχι όλα, και με τη σωστή σειρά και ποσότητα.

Περισσότερα...

Μια γενική ιδέα για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε, για να είστε λαμπερή μια ξεχωριστή βραδιά!

Στο μακιγιάζ υπάρχουν διάφοροι κανόνες καθώς και πολλές λεπτομέρειες, μικρές αλλά βασικές

Περισσότερα...

Όπως πολύ σωστά τόνισε μια πολύ γνωστή εταιρεία πρόσφατα: "το τέλειο χρώμα γίνεται στο κομμωτήριο". Τι πρέπει όμως να κάνουμε πριν επισκεφτούμε τον ειδικό προκειμένου να πετύχουμε το ιδανικό χρώμα; Μερικές συμβουλές και οδηγίες θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη και το χρώμα σας ακριβώς όπως το φανταζόσασταν:

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Στείλε μας το άρθρο σου!!!

Τα άρθρα είναι γραμμένα από τους κομμωτές-μέλη του 4hair.gr

Αν θες να μοιραστείς την αγάπη σου για το επάγγελμά μας, γράψε το δικό σου άρθρο και στείλε το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Θα δεις το άρθρο σου δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site

find us...

facebook instagram twitter pinterest youtube