Συνδεδεμένα Μέλη

0 users and 939 guests online

Άρθρα

Αρχικά να αναφέρουμε ότι υπάρχουν 3 επιλογές για να αποκτήσει κάποιος/α τίτλο στην κομμωτική:

1η περίπτωση - Να πάει σε ένα Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών.Η φοίτηση μπορεί να είναι από 3 μήνες έως 2 χρόνια ανάλογα με το Εργαστήρι. Στο τέλος της φοίτησης (όταν δηλαδή ολοκληρώσετε το χρονικό διαστημα που απαιτείται) παίρνετε ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, δηλαδή ΟΧΙ αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών αλλα μπορείτε να ανοιξετε κομμωτήριο ή να εξασκήσετε το επάγγελμα.

2η περίπτωση - Να πάει σε μια ΕΠΑΣ Κομμωτικής αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας. Μπορείτε να γραφτείτε μόνο αν έχετε τελειώσει την Α΄ Λυκείου οποιουδήποτε τύπου σχολείου. Οι ΕΠΑΣ είναι είτε Ιδιωτικές είτε Δημόσιες. Η φοίτηση και στις δύο είναι 2 χρόνια. Το πτυχίο τους είναι αντίστοιχο με ΤΕΕ Β κύκλου, δηλαδή επιπέδου 3. Υπάρχουν και οι ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Αυτές δεν υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας αλλά στο Υπουργείο Εργασίας.

3η περίπτωση - Να πάει σε ΙΕΚ Κομμωτικής. Η φοίτηση επίσης διαρκεί 2 χρόνια.

Περισσότερα...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ

Στο ΦΕΚ 193/2-8-2005 ορίζονται τα απαιτούμενα για τις εξετάσεις και την ύλη και τις προϋποθέσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: πλέον οι άδειες άσκησης επαγγέλματος εκδίδονται από τους ΔΗΜΟΥΣ και ΟΧΙ από τη Δ/νση Υγείας της κάθε Νομαρχίας (λόγω των τελευταίων αλλαγών με τις Περιφερειακές Ενότητες)

 

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

Μανικιούρ - Πεντικιούρ

Π.Δ. 133/2005

ΦΕΚ 193/Α΄/02-09-2005

Τεχνίτη περιποίησης χεριών ποδιών/manicure-pedicure (2 ετη πρ/σία+ εξετάσεις)

 

 

Η προϋπηρεσία μπορεί να έχει αποκτηθεί πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τις σπουδές εφόσον δεν απαιτείται για την απόκτηση του τίτλου (δηλαδή δεν μπορείς να θεωρήσεις προϋπηρεσία πχ την απασχόληση σου σε κομμωτήριο επειδή το δημόσιο δεν έχει εργαστήρια κομμωτικής).

Περισσότερα...

Αν το αγαπημένο χρώμα για τα μαλλιά σας είναι το ξανθό, μερικά μικρά "μυστικά" θα το κάνουν ακόμη πιο λαμπερό!

alt alt alt

* Βοηθήστε τα μαλλιά σας να έχουν την καλύτερη ποιότητα, προστατεύοντας τα με μια σειρά περιποίησης από το κομμωτήριό σας κατά προτίμηση για ξανθά μαλλιά.

* Για το styling χρησιμοποιήστε θερμοπροστατευτικές κρέμες λείανσης ή ορούς με ειδικά έλαια και για το τελείωμα σπρέι λάμψης.

* Μην καθυστερήτε την επανάληψη στην ρίζα, όσο πιο σύντομα μπορέσετε να κάνετε επανάληψη, τόσο πιο καθαρό το αποτέλεσμα και θα γλιτώσετε από τις ανεπιθύμητες "μπάρες". Καλύτερα να κλείνετε το επόμενο ραντεβού σας πριν φύγετε από το κομμωτήριο. Συνήθως το καλύτερο διάστημα για επανάληψη στην ρίζα είναι στις 20 - 35 ημέρες.

* Προτιμήστε περισσότερες από μία αποχρώσεις του ξανθού. Μην μένετε στο "πιο ξανθό που υπάρχει". Δύο ή ακόμη και 3 αποχρώσεις ξανθού στα μαλλιά δίνουν πιο φυσικό αποτέλεσμα και κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια. Με τον/την κομμωτή που σας εξυπηρετεί θα βρείτε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα σε εσάς και θα κάνουν το ξανθό σας να φαίνεται ακόμη πιο φωτεινό!

* Συζητήστε και ζητήστε από το κομμωτήριό σας να σας ανανεώνει τα ήδη ξανθά μήκη όποτε χρειάζεται με χρώματα χαμηλής ή μηδενικής περιεκτικότητας σε αμμωνία. Δίνουν σαφώς πιο λαμπερή όψη και δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά σας.

* Το ξανθό είναι από τα πιο απαιτητικά χρώματα, όσον αφορά την φροντίδα, αν έχετε πρόγραμμα που δεν σας επιτρέπει τις τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο και την προσεκτική φροντίδα του στο σπίτι, καλύτερα να προτιμήσετε μια ελάχιστα πιο σκούρη απόχρωση και να της δώσετε λάμψη με κάποια φλασάκια ή ανταύγειες.

* Τολμήστε να κάνετε ξανθό ακόμη και όταν τα πρώτα λευκά θα κάνουν την εμφάνισή τους, θα εκπλαγείτε ευχάριστα, αφού η αντίθεση χρωμάτων όταν έχετε ρίζα θα μετριάζεται σημαντικά και σχεδόν θα ξεχάσετε τα λευκά σας.

* Μην ξεχνάτε πως το πετυχημένο χρώμα κάνει την διαφορά γι' αυτό προτιμήστε να κάνετε χρώμα στο κομμωτήριο.

Μέσα από τη free γκάμα εργαλείων του google, μπορούμε να δούμε τις διαθέσεις των πελατισσών μας. Στην εικόνα που ακολουθεί, φαίνεται ποιές ημέρες και ποιούς μήνες αναζητάμε περισσότερο "χτένισματα"

Όπως παρατηρείτε, το έντονο ενδιαφέρον υπάρχει την περίοδο των Χριστουγέννων και τις δύο περιόδους που έχουμε πολλούς γάμους και βαπτίσεις, αρχές Ιουλίου & τέλη Αυγούστου. Το φετινό Πάσχα δεν ήταν αντίστοιχο προηγουμένων ετών, καθώς η έρευνα έχει γίνει για την ελληνική αγορά και τη λέξη "χτενίσματα".

Επίσης οι επαγγελματίες μπορείτε να συγκρίνετε τη δουλειά που είχατε τις αντίστοιχες περιόδους και να γενικεύσετε την κατάσταση όπως επιθυμείτε.

Τέλος, οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα επίσης επηρέασαν την διάθεση για χτένισμα.

Πολύ σημαντικό μέρος στο μακιγιάζ για να δείχνει το πρόσωπό μας αψεγάδιαστο και φωτεινό, είναι η κάλυψη κάποιων ατελειών του προσώπου (αποχρωματισμοί, σπυράκια, μαύροι κύκλοι, ερυθρότητα κ.ά.).
Αυτή η κάλυψη δεν γίνεται απλά με foundation, αλλά με ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις προϊόντα (concealer, corrector, color corrector). Απ’ αυτά χρησιμοποιείτε μόνο όσα σας χρειάζονται, όχι όλα, και με τη σωστή σειρά και ποσότητα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο φόρουμ

Posted by Blondie - 30 Δεκέμβριος 2019 17:59
Posted by iwanna kibari - 29 Οκτώβριος 2019 11:15
Posted by Νίτσα Κουτσονίδα - 16 Απρίλιος 2019 00:03
Posted by Kavarinou - 30 Οκτώβριος 2018 17:51
Posted by aspaki - 20 Ιούλιος 2018 18:21
Posted by alexandra7 - 02 Ιούλιος 2018 22:11
Posted by maria18 - 28 Ιούνιος 2018 22:47
Posted by ΝΑΝΑ000 - 18 Ιούνιος 2018 18:39

Δραστήρια Μέλη

Πρόσφατες Καταχωρήσεις Κομμωτηρίων

Ομάδες

Τελευταίες δραστηριότητες

 • Νίτσα Κουτσονίδα Το μέλος έχει ανεβάσει ένα νέο avatar
  profile 316 μέρες πριν
 • ΦωτεινηΚαμπ Το μέλος έχει ανεβάσει ένα νέο avatar
  profile 693 μέρες πριν
 • ΦωτεινηΚαμπ Γεια σας...εχω τα μαλλια μου βαμενα εντονο κοκκινο βιολετι 5.62 και πηρα βαφη ξανθο εντονο κοκκινο 7.66 ποιο οξυζενε πρεπει να παρω 20 ή 30???
  profile 693 μέρες πριν
 • Dora1
  Καλησπέρα σας!προσπαθώ να βγάλω μια αποχρωση πολύ φυσική και χρησιμοποίησα 7.1 και 8.11 ...
  Δεν μου βγήκε τόσο φυσικό όσο περίμενα. .εχετεσπα κάποιο άλλο συνδυασμό να μου προτείνεται για μια πιο ψυχρη αποχρωση?η μήπως παίζει ρόλο και τι χρώμα είχα από πριν και με την δεύτερη φορά που θα τα ξαναπεί ασώτου θα βγει σωστό? Ευχαριστωωβωωω
  profile 706 μέρες πριν
 • Smaro πηρξα για 3 χρονια ξανθια πανω απο το φυσικο μου χρωμα, στην συνεχεια εγινα κοκκινομαλλα σε αποχρωση 66/46 της κολεστον. Τωρα θελω να πετυχω το 9.98 της igora και δεν μου βγενει..ξεθωριαζει αμεσως το χρωμα και μενει ενα κοκκινο καστανο ξανθο ( κοκκινο ξεθωριασμενο). Τι μπορω να κανω για να πετυχει το χρωμα αυτο χωρις να
  profile 929 μέρες πριν
 

find us...

facebook instagram twitter pinterest youtube